Desenvolupament
16 febrer 2012

Accessibilitat en les xarxes socials

Arran de la jornada sobre accessibilitat i xarxes socials organitzada per Fundación ONCE em ve al cap l'article del bloc d'accessibilitat de Marco, enginyer responsable de la qualitat en accessibilitat del projecte Mozilla, sobre l'estat de l'accessibilitat a les xarxes socials titulat: Social networks and accessibility: A rather sad picture

Pissarra amb un mapamundi dibuixat i connexions entre persones del món

En aquest post l'autor ens recorda que les xarxes socials no es poden anomenar "socials" si deixen de banda a les persones amb una discapacitat i fa un anàlisi de les principals destacant-ne els seus principals errors:

  • Twitter: Els elements no són accessibles des del teclat i estan mal marcats. A més, en la nova versió, els "twits" no són una llista dificultant-ne la navegació. Per sort, es pot utilitzar gràcies a clients accessibles.
  • Facebook: Contingut desestructurat, elements que no poden agafar focus, navegació inaccessible per teclat, actualitzacions automàtiques de la pàgina... la nova versió de Facebook ha suposat un clar retrocés en quant a accessibilitat.
  • Google plus: Malgrat les seves proclames de respecte a l'accessibilitat, la pàgina no pot ser navegada mitjançant el teclat i, molt menys, amb un lector de pantalla.
  • Yammer: Conté elements que no poden ser accedits sense l'ús del ratolí.
  • Identi.ca: Aquesta xarxa social de codi lliure és la única accessible d'entrada, sense necessitat de clients.

En resum, a les xarxes socials encara els queda un llarg camí per a ser accessibles i sembla que la tendència és més de retrocés que d'avenç. És necessari un canvi o, sinó, la bretxa social serà cada cop més important.

Profile picture for user tothomweb

tothomweb

Potser t'interessa...