Noticies
10 desembre 2019

TOTHOMweb a la Jornada “DISSENY PER A TOTHOM. La inclusió sensorial és una realitat"

TOTHOMweb participarem com a ponents a la segona Jornada “DISSENY PER A TOTHOM. La inclusió sensorial és una realitat”, que organitza el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, el proper dia 19 de desembre, a les 16 h, al MUHBA, Museu d’Història de Barcelona.

El Col·legi en la seva funció de vetllar per a la transferència de bones pràctiques de disseny a la societat, promou un disseny inclusiu en diverses iniciatives, com ara aquesta.

Una jornada per a descobrir com, de la mà de la disciplina de la comunicació visual, el disseny gràfic, s'afronta i col·labora amb les diverses capacitats sensorials amb les quals les persones que configuren la nostra societat accedeixen a la informació. El disseny és la peça clau que permet i aglutina el com compensar  o minimitzar l'impacte de les disminucions sensorials associades a l'edat. Com establir alternatives davant les discapacitats visuals. Com generar missatges i codis comprensibles i diferenciables per persones amb diferents capacitats tant sensorials com mentals.

El repte és comprovar i orientar a com el disseny pot i, sobretot, ha de cohesionar la societat contemplant totes les diversitats funcionals existents.

Exposar aquestes realitats evidenciarà a tots tant el compromís i la responsabilitat ètica de la projecció des del disseny gràfic, la disciplina de la comunicació visual, com la possibilitat real que aquests plantejaments evidenciïn uns enfocaments que permeten ampliar qualitativament i quantitativa el col·lectiu dels destinataris dels nostres plantejaments i projectes.

A la presentació compartirem la nostra experiència en l'accessibilitat de qualsevol pàgina o servei web per deixar palès que afavoreix la igualtat d'oportunitats per a tothom, i la necessitat de crear-ne d’accessibles a partir d’un disseny universal des de l’inici.

Profile picture for user tothomweb

tothomweb

Si t'agrada, comparteix

Potser t'interessa...