Accessibilitat
08 març 2022

8 de març, avui i cada dia

Avui reivindiquem els drets de les dones, especialment al sector TIC i els de les dones amb discapacitat.

Ho fem en aquesta data internacional que serveix per cridar l’atenció sobre tot el que manca per fer, però nosaltres creiem en la igualtat i la intentem posar en pràctica cada dia.

 

A TOTHOMweb estem satisfets de ser una empresa que gairebé té una plantilla que garanteix la paritat. Actualment som 9 companys i 8 companyes.

Per descomptat, oferim igualtat d'oportunitats a totes les dones; quantes empreses del sector poden afirmar-ho?

 

La realitat de les dones al sector TIC

El 48,1% d’empreses amb especialistes TIC tenen a les seves plantilles com a mínim a una dona i d’aquestes només un 10% té a més d’un 50% de dones entre el total d’especialistes TIC.

Són dades extretes del Llibre blanc de les dones en l’àmbit tecnològic que el Ministeri d’Economia i Empresa va publicar l’any 2019 amb algunes dades interessants entre les que també destaquen que només el 17% de les start-ups espanyoles estan liderades per dones i que les dones representen el 40% del personal investigador.

D'altra banda, segons l’Eurostat l’any 2017, només el 15,6% de les persones professionals TIC a Espanya són dones.

A més, a Espanya el 5,7% dels homes en actiu treballen al sector TIC i en el cas de les dones només és el 2%.

 

I quina és la situació laboral de les dones amb discapacitat?

Pel que fa a les dones amb discapacitat, aquestes pateixen una doble discriminació. Segons l'últim informe de l'Observatori sobre discapacitat i mercat de treball, a Espanya, les dones amb discapacitat presenten un 38,9% menys d'activitat, un 32,3% menys de taxa d'ocupació i un 7,6% més d'atur que les dones sense discapacitat. També el salari anual de les dones amb discapacitat és un 15,5% menor.

Les dades de l'últim informe de les Nacions Unides sobre discapacitat i desenvolupament revelen que les dones tenen un 11% menys de probabilitats de ser contractades que els homes, i un 31% menys si tenen una discapacitat. Això comporta que de les 809.000 dones en edat activa i amb discapacitat que hi ha a Espanya, tan sols un 16,8% té un contracte.

D'altra banda, Com indiquen les dades de l’INE, les dones amb discapacitat cobren de mitjana uns 3.000 euros menys que els homes amb discapacitat.

 

I com és el nostre equip?

A 8 de març de 2022, de les 17 persones que formem part de TOTHOMweb, 8 són dones:

La Melanie, l'Estefania, la Berta, la Maria, la Sandra, l'Elena, la Mireia i la Txell.

La diversitat és enriquidora i intentem que tots els perfils encaixin i que la conciliació familiar i laboral sigui més fàcil.

Algunes companyes són mares, una és una persona amb discapacitat, altres són molt joves, estudien i treballen alhora, etc. La nostra filosofia és adaptar les condicions de feina als diversos perfils i, sobretot, garantir una igualtat d'oportunitats real.

 

 

#8M #8M2022 #DiaInternacionaldelaDona #DiaInternacionaldelesDones #Diadelamujer2022 #WomensDay #DonesTIC

 

Txell Aymerich
Mà aixecada d'una dona. Mostra un puny amb les ungles pintades de color lila i una polsera amb el símbol de la dona. El fons es de tons diferents de lila, on hi diu 8 de març Dia de la dona, acompanyat amb el logo de TOTHOMweb.

maria.cortes

Potser t'interessa...