Accessibilitat
14 juliol 2021

Accessibilitat web: Hi guanya tothom!

TOTHOMweb col·laborem amb el departament d’emprenedoria de Barcelona Activa i ens complau convidar-vos a participar en la sessió sobre Accessibilitat web que farem el proper divendres 16 de Juliol de 10 a 11.30 a l’Aula Virtual.

 

Objectius:

Donar a entendre que avui dia hi ha públics (o possibles clienteles) que no estem permetent que usin els nostres serveis i plataformes. Sensibilitzar que es poden fer alguns canvis per adaptar a la nostra plataforma a un públic més ampli.

Descripció de l'activitat:

1 de cada 5 persones usuàries digitals tenen alguna diversitat funcional o cognitiva que dificulta l’accés a productes i serveis digitals. Tenir en compte les pautes de disseny inclusiu i accessible quan desenvolupem el nostre producte o servei digital té molts beneficis: iguala a totes les persones usuàries, millora la usabilitat del nostre producte/servei per tothom, optimitza el rendiment dels productes web i la compatibilitat entre diferents navegadors i dispositius i millora la imatge del teu producte o servei. A més posiciona millor les pàgines web als cercadors i ens apropa als ODS. Tothom hi guanya!

 

En aquesta ocasió, l’Ernesto Blanco desenvolupador de web i software i consultor d’accessibilitat a TothomWeb i, a més, persona amb discapacitat visual, ens demostrarà com naveguen per diferents tipus de productes digitals (e-commerces, pàgines de microfinançament, pàgines informatives) les persones amb ceguesa i descobrirem la importància de dissenyar i programar tenint en compte les discapacitats.

 

Es tracta d’un taller on mitjançant l’anàlisi i mostra de diferents casos pràctics aprendrem els 5 punts bàsics, fàcils d’implementar i més necessaris per convertir el teu producte digital en un producte molt més accessible.

 

Temari:

1 - Introducció: Per què cal fer els nostres productes i serveis accessibles? Legalitat, responsabilitat i oportunitat.

2 - 5 punts bàsics que milloren la usabilitat del teu producte o servei digital i faciliten l’ús a les persones amb discapacitat visual:

2.1 - Títols i seccions: Mitjançant l’anàlisi d’una plataforma social veurem com millorar l’estructura de la nostra pàgina.

2.2 - Formularis: Mitjançant l’anàlisi d’una plataforma de com facilitar l’ús de formularis.

2.3 - Imatges: Mitjançant l’anàlisi d’una botiga en línia veurem quins paràmetres podem utilitzar per garantir que la informació del producte que mostrem via imatges arriba a tothom.

2.4 - Idioma: Mitjançant l’anàlisi d’una botiga en línia veurem la importància de configurar bé l’idioma de la nostra pàgina.

2.5 - Saltar contingut: Mitjançant l’anàlisi d’una pàgina web informativa mostrarem la relació entre la maquetació correcta i la funció de "saltar contingut", funcionalitat bàsica per a les persones que usen lectors de pantalla.

 

3 - Preguntes i respostes

Aquesta activitat està organitzada per l’UXLab de Barcelona Activa i la Fundación Prevent i està dirigida a totes les persones emprenedores o treballadores que tinguin interès a millorar els seus productes i serveis digitals des d’una perspectiva d’accessibilitat. Més enllà de la legalitat obligatòria, garantir un mínim d’accessibilitat als nostres productes i serveis ens posiciona com a empreses socialment responsables

 

És una de les sessions de formació millor valorades de les que porten a terme a l’UXLab així que no perdeu l’oportunitat.

 

Aquesta activitat es desenvoluparà en castellà

 

Més informació i inscripcions, aquí: https://emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/edit.do?codiIdioma=1&id=1089996&id_activitat_mestre=1089996&dia=16&mes=7&any=2021

Dispositius mòbils a l'abast de tothom

maria.cortes

Potser t'interessa...