Desenvolupament
16 February 2012

Accessibilitat en les xarxes socials

Arran de la jornada sobre accessibilitat i xarxes socials organitzada per Fundación ONCE em ve al cap l'article del bloc d'accessibilitat de Marco, enginyer responsable de la qualitat en accessibilitat del projecte Mozilla, sobre l'estat de l'accessibilitat a les xarxes socials titulat: Social networks and accessibility: A rather sad picture

Pissarra amb un mapamundi dibuixat i connexions entre persones del món

En aquest post l'autor ens recorda que les xarxes socials no es poden anomenar "socials" si deixen de banda a les persones amb una discapacitat i fa un anàlisi de les principals destacant-ne els seus principals errors:

  • Twitter: Els elements no són accessibles des del teclat i estan mal marcats. A més, en la nova versió, els "twits" no són una llista dificultant-ne la navegació. Per sort, es pot utilitzar gràcies a clients accessibles.
  • Facebook: Contingut desestructurat, elements que no poden agafar focus, navegació inaccessible per teclat, actualitzacions automàtiques de la pàgina... la nova versió de Facebook ha suposat un clar retrocés en quant a accessibilitat.
  • Google plus: Malgrat les seves proclames de respecte a l'accessibilitat, la pàgina no pot ser navegada mitjançant el teclat i, molt menys, amb un lector de pantalla.
  • Yammer: Conté elements que no poden ser accedits sense l'ús del ratolí.
  • Identi.ca: Aquesta xarxa social de codi lliure és la única accessible d'entrada, sense necessitat de clients.

En resum, a les xarxes socials encara els queda un llarg camí per a ser accessibles i sembla que la tendència és més de retrocés que d'avenç. És necessari un canvi o, sinó, la bretxa social serà cada cop més important.

Profile picture for user tothomweb

tothomweb